Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
11.Mar.2018

Trendy v interiéroch - zelená

Trendy v interiéroch - zelená

Farby zeme a návrat k prírode je veľmi aktuálny trend, ktorý oslavuje všetky ročné obdobia v interiéri. Vďaka tomu sa interiér stáva útulnejším a nabáda nás, aby sme zostali v teple domova. Túto tendenciu pozorujeme najmä počas jarných chladnejších dní. Počas tejto doby sa vzdávame letných pastelových farieb a dávame prednosť silným, nasýteným a výrazným farbám. Jeden z trendov v nadchádzajúcej sezóne bude tmavo zelený smaragd.

Smaragdová zelená má veľmi hlboký odtieň, je veľmi ušľachtilá, veľmi elegantná, ale môže to byť aj trochu kontroverzná farba. My Slováci sa stále bojíme tmavých farieb v interiéri a len málo z nás sa rozhodne pre tmavé steny. Ale je to správne? Smaragdová zeleň, najmä v malých a slabo osvetlených miestnostiach, je naozaj riskantný ťah, ale existuje niekoľko chytrých trikov, ktoré rozjasnia a ďalej zušľachtia túto farbu. Ukazuje sa, že zelená je perfektná v rôznych farebných kombináciách, čím zdôrazňuje charakter moderných ale aj retro interiérov. Táto zelená hrá prim v miestnosti, ktorej zaujímavý tmavší odtieň môže úžasne ladiť s textúrou a materiálmi rôznych dizajnových doplnkov a dobre zvýrazňuje iné bytové dekorácie. Trendová zelená fantasticky vynikne v kombinácii farby šedej, bielej, čiernej alebo intenzívnej ružovej, fialovej a žltej. V takýchto farebných konfiguráciách interiérov s využitím farieb zlatej a striebornej dokáže vytvoriť veľmi elegantné prostredie.

 

 

 

Zelená na stene je, podľa niektorých, znakom veľkej odvahy, no niekedy stačí namaľovať len jednu stenu, pridať niekoľko komponentov zlatej alebo medenej farby a efekt bude veľmi elegantný a štýlový. Stena vo farbe smaragdovo zelenej vyzerá skvele s nábytkom z dreva, vytvára retro atmosféru. Ak sa stále obávate, že vás tmavozelená stena pohltí, stojí za to zvážiť pri maľovaní techniku tieňovania.

 

 

Stojí za zmienku, že zelená je veľmi vďačná téma v interiérovom dizajne. Tiež funguje skvele ako základ pre dizajnový nábytok. Je elegantná, aj ked pôsobí agresívne no dáva interiéru originálnosť a vždy zvýrazní každý detail. Dobrou voľbou je napríklad smaragdová pohovka alebo kreslo vo farbe zelenej v obývacej izbe. Svojím jedinečným efektom vie potešiť aj priaznivcov tzv. pivničného interiéru - zelená sofa v kombinácii betónovo šedého múru v podkroví vie vytvoriť jedinečný a pôsobivý kontrast.

 

 

Pravdepodobne nie je žiadna farba, ktorá by vyzerala rovnako perfektne na kvalitných, husto tkaných textíliách - záclonkách, kobercoch, dečkách alebo vankúšoch. Dáva interiéru teplo, útulnosť a intimitu, a preto vyzerá dobre v spálni. Smaragdová zeleň tiež dobre funguje na interiérových doplnkoch. Štýlové vázy, misy alebo dizajnové lampy určite dajú interiéru individuálny charakter.