Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
28.Jun.2018

Sedačka, ktorá sa stane šperkom vašej obývačky

Sedačka, ktorá sa stane šperkom vašej obývačky

S príchodom nových modernejších trendov sa z našich obývačiek vytratili mnohé veci. Zmizli koberce, záclony, sekretáre s vystaveným svadobným porcelánom, kvetináče s fialkami na parapetnej doske okien. V niektorých domovoch nenájdete dokonca ani televízor. Jedna vec však zostáva, pretože bez nej by skrátka domáci život stratil svoju atmosféru- pohodlná sedačka.

Sedačka odráža životný štýl

Kvalitná pohodlná sedačka odjakživa patrila k výbave domácností. Za čerešničku na torte ju povýšil príchod na trh slávnej chesterfieldky, ktorá bežné kreslá zbavila nudného dizajnu a dodala obývačke ležérne elegantný mestský štýl. Odvtedy sa stala ikonou a samotný výber sedačiek nadobudol veľkú dôležitosť. Aká je tá pravá pre vás?

Sedačka, ktorá sa stane šperkom vašej obývačky

Model pre malé priestory

Užívate si pohodlie prvého vlastného bytu a tešíte sa, že sa o svoj priestor konečne nedelíte s celou rodinou? Alebo ste práve obdržali kľúče od svojho hniezdočka lásky? Do menších priestorov, najmä ak už vopred počítate s tým, že ich budete chcieť v budúcnosti vymeniť, je ideálna menšia sedačka. Taká, ktorá dopraje pohodlie dvom ľuďom.

Zdá sa vám malá? Zbytočne. Klasická dvojmiestna pohovka, ktorá sa dá naviac rozložiť, nielenže šetrí priestor v byte, kde je každý centimeter štvorcový vzácny, ale ľahko sa premiestňuje a prispôsobuje aj menším či ťažšie riešiteľným priestorom.

Dvojmiestna sedačka sa perfektne zmestí do jednoizbového bytu, podkrovia, garsónky či napríklad kuchyne, kde môžete vytvoriť „pohodový kútik“, ak na klasickú obývačku nemáte v byte dostatok miesta. To sa môže stať s príchodom detí, pri sťahovaní či prerábke.

Sedačka, ktorá sa stane šperkom vašej obývačky

Rodina potrebuje komfort

Rozrástla sa vaša rodina o ďalšieho člena? Gratulujeme! Priestory vášho domova však dostanú vzápätí zabrať. A to najmä tie, kde ako rodina aktívne žijete, teda predovšetkým obývačka. Miesto, kde ste si doteraz vychutnávali pohár vína, relax pri sviečkach a dobrý film sa razom zmení na herňu, prezliekareň, žehliaci kútik a prebaľovací pult.

Pripravte sa na to vopred a ak kupujete sedačku v čase, keď máte malé deti, pouvažujte nad odolným materiálom. Takým, z ktorého poľahky vykefujete rozliatu malinovku a fľaky od čokolády. Ideálne sú umelé vlákna, ktoré znesú drobné nehody a sú pomerne odolné. Avšak nie sú také kvalitné ako koža, ani krásne ako prírodné vlákna.

Pri deťoch sa nebojte investovať do lacnejšej sedačky, ktorú o pár rokov vymeníte. Ak nie ste typ, ktorý vydrží neustále striehnuť za neposednými spolubývajúcimi, ušetríte si financie aj zbytočné hádky. Pri deťoch myslite aj na praktickosť. Vyberte si širšie sedačky, napríklad obľúbené tvary L, kde sa zmestí celé rodinné osadenstvo. Aspoň načas sa vzdajte ozdobných vankúšikov a prehozov, ktoré budete väčšinou len zbierať zo zeme.

Pri kúpe sa vyhnite nízko položenej spodnej časti. Zvoľte si model, ktorý stojí na vyšších nôžkach alebo naopak pevne leží na zemi. Ušetríte si trápenie pri dolovaní hračiek a drobností, ale aj pri upratovaní a údržbe sedačky.

Hitom sú farby a vzory

Letné inšpirácie so sebou prinášajú netradičné motívy a tóny, ktoré rozžiaria celú obývačku a vy sa zaobídete bez ďalších doplnkov. Obľúbenými farbami pri zariaďovaní sú matovo zelená, akvamarínová, sýtozelená, tmavožltá a červená.

Krok vedľa nespravíte ani v prípade, že sa rozhodnete pre netradičné vzory a kombinácie. V každej obývačke vynikne romantické retro v podobe motívu kvetov, listov či geometrických tvarov. Nebojte sa ani farebných dvojkombinácii- trendom je čierno-biela a všetky odtiene šedej.