Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
14.May.2018

Praktická pracovňa

Praktická pracovňa

Práca z doma sa stala akýmsi synonymom dnešnej doby. Namiesto cestovania do práce stačí ráno vstať a so šálkou prvej kávy, hoci ešte v pyžame, sa posadiť za počítač. Pracovný deň sa môže začať. Efektivitu vašej práce nesmierne zlepší správne pracovné prostredie. Vybavovať maily a objednávky za kuchynským stolom? To by vás len nútilo odbiehať a popri práci riešiť upratovanie, varenie obeda, pranie a iné nevyhnutnosti. Ak chcete, aby si vaša práca aj bez dozoru nadriadeného zachovala kvalitu, investujte do praktickej pracovne, kde sa budete môcť zatvoriť pred požiadavkami domácnosti a sústrediť sa výlučne na povinnosti. Možno vás prekvapí, že vám práca pôjde viac od ruky a všetko stihnete za kratší čas.

Začnite pracovným stolom

Nezáleží na tom, či máte na prácu vyhradený kútik, alebo celú miestnosť. Na prácu potrebujete kvalitný stôl, ktorý vám poskytne dostatok priestoru na počítač, dokumenty a všetky drobnosti, ktoré potrebujete mať pri sebe.

Pracujete s množstvom papiera, potrebujete dokumenty triediť, zakladať, prepisovať a udržať v celom "papierovaní" systém? Zvoľte si pracovný stôl s dostatočným množstvom zásuviek. Pre lepší prehľad ich môžete farebne označiť štítkami, aby ste bez čítania a zbytočného otvárania na prvý vedeli, ktorý dokument kam zaradiť. 

Pri práci s dokumentami budete nevyhnutne potrebovať aj zakladače. K pracovnému stolu si teda nájdite aj policu na šanóny. Umiestnite ju vo výške očí, aby ste sa pri odkladaní nemuseli stavať na špičky. 

Pokiaľ vám k práci stačí len notebook, pretože gro vášho pracovného času trávite online, vyberte si jednoduchý štýlový model stolu. Kvalitná pracovná doska vám umožní pracovať pohodlne a takýto jednoduchý stôl pôsobí moderne a elegantne. 

Nezabudnite, že na pracovnom stole by malo zostať miesto aj na stolnú lampu, ktorú využijete nielen počas "nočnej smeny", ale aj v sychravejších dňoch, keď vám denné svetlo nebude pri stačiť.

Praktická pracovňa

Pracovňa šitá na mieru

Má vaša práca kreatívny a tvorivý charakter? Vytvorte si priestor na odkladanie všetkých pomôcok, drobností a materiálov, aby ste ich mali vždy po ruke, no udržali si poriadok a prehľad. Skvele vám na to poslúžia odkladacie regály, kde si potrebné veci môžete porozkladať tak, aby ste mali všetko na očiach. 

Vyhnete sa tak nervóznemu prehrabávaniu zásuviek a hľadanie nožníc, ktoré v tej chvíli nevyhnutne potrebujete. Ak chcete v pracovni udržať vizuálny poriadok, vybavte ju regálom s posuvnými dverami, kam všetky pomôcky jednoducho zavriete a nebudete strácať čas zarovnávaním poličiek.

Prijímate v kancelárii klientov? Dobrá reprezentácia je dôležitá. Zariaďte si kanceláriu elegantnou zostavou, ktorá vytvorí atmosféru profesionality a odbornosti. Kancelárska zostava nemusí byť drahá. Zvoľte si neutrálne farby, jednoduché kombinácie a nezabudnite ani na pohodlnú sedačku pre zákazníkov. 

Praktická pracovňa

Aj kancelária môže byť príjemné miesto

Ani pri práci nezabudnite na psychohygienu. Za pracovným stolom trávime veľa času, mali by sme sa tam cítiť dobre. Skrášlite kancelárske priestory decentnými dekoráciami, fotografiou rodiny, obrazom na stene či pohľadnicou z dovolenky. 

Stôl postavte do blízkosti okna, aby ste mali dostatok priameho slnka. Na parapetnú dosku poukladajte niekoľko kvetináčov. Zelená farba je prirodzeným stimulom a správne zvolené rastliny čistia vduch a prospievajú vášmu zdraviu. Poslednou bodkou perfektne zariadenej kancelárie je dobre zvolená stolička, ktorá vás pri sedavom zamestnaní bude chrániť pred zbytočným opotrebovaním chrbtice. 

Praktická pracovňa