Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
24.Oct.2017

Jesenné inšpirácie do bytu

Jesenné inšpirácie do bytu

Leto je už dávno za nami, preto je najvyšší čas priniesť kúsok jesennej mágie aj do našich domovou. Rozlúčme sa s tropickými vzormi a vpusťme do našich bytov závan farebnej jesene. Práve tá ponúka množstvo inšpirácie na dekorácie, ktoré vám dnes odhalíme.

Farby

Nie je tajomstvom, že práve pre jesenné obdobie sú najtypickejšie rozmanité farby prírody. Tie sa premietajú do farebných trendov aj v bytovom dizajne a dekoráciách. Tento rok Pantone vybrala 25 odtieňov farieb, ktoré ovládnu jeseň a s ňou aj naše domovy.

Určite vás neprekvapí, že svoje miesto si udržala žltá a to hneď v niekoľkých odtieňoch. Práve ona dokáže dodať priestoru potrebné teplo, ktoré nám na jeseň tak chýba. Ďalej nie sú žiadnym prekvapením ani odtiene červenej, ktoré pozvoľna prechádzajú do hnedého a oranžového nádychu. Novou inšpiráciou môže byť petrolejová, kráľovská modrá alebo fialová farba, ktorú môžete do bytu zakomponovať v podobe sviečok, závesov alebo pohodlných vankúšov. V kombinácii s monochromatickým interiérom docielite moderný jesenný dizajn.

S jesenným obdobím prichádza aj väčšia chuť tráviť voľný čas v pohodlí domova. To je dôvod naviac, prečo si svoj priestor spríjemniť drobnými dekoráciami a vytvoriť si tak miesto plné relaxu a inšpirácie. Zútulnenie svojho bytu môžete docieliť niekoľkými jednoduchými trikmi:

Jesenné inšpirácie do bytu

Nezabudnite na vankúše a deky

Pri popíjaní horúcej kávy alebo čaju určite oceníte, ak budete mať po ruke svoju obľúbenú hrejivú deku. Neodkladajte ju do skrine, ale zakomponujte ju do priestoru tým, že ju prehodíte cez taburetku alebo ako prehoz na posteľ. Okrem praktického využitia spríjemní vašu izbu.

Vankúše sú nepísanou podmienkou každého útulného priestoru, to nie len na jeseň. Ak sledujete trendy, môžete ich doladiť do vášho interiéru práve v horúcich farbách jesene. Nič nepokazíte ani etno vzormi v hnedých odtieňoch.

Jesenné inšpirácie do bytu

Prineste kúsok z prírody k vám domov

Jeseň je prechodným obdobím, ktoré prináša nespočetné množstvo nápadov práve vo svojom srdci – prírode. Stačí vyjsť von a z každého rohu na vás striehne inšpirácia. Stačí sa lepšie pozerať. 

Starú vázu môžete okrášliť kyticou šípok alebo suchých kvetov, ktoré dodajú priestoru pravú jesennú atmosféru. Obľúbeným dekoračným prvkom sú gaštany. Tie nasypte do priehľadnej misy alebo vysokej vázy a originálna dekorácia je na svete. S tými vám môžu pomôcť aj vaši najmenší. Vymodelujte si s nimi gaštanové zvieratká, ktoré rozveselia napríklad nudný stolík.

Farebné lístie môžete použiť, ako základ pre váš nový svietnik. Stačí na tácku porozkladať lístie, ktoré prikryjete niekoľkými sviečkami. Okolie dozdobíte gaštanmi alebo tekvičkami a jesenný doplnok bude hotový!

Jesenné inšpirácie do bytu

Zasvieťte si sviečkami

Rovnako ako vankúše aj sviečky sú zaručeným doplnkom, ktorý podporí príjemné a útulné prostredie akejkoľvek izby. Ak túžite po pravej jesennej atmosfére siahnite po vôňach príznačných pre jeseň. Sladké jablká a hrušky, čerstvé lístie alebo vôňa škorice môže naplniť celý váš byt.

Balkón zas môžete doplniť lampášmi v rôznych veľkostiach, ktoré vyzdobte prírodnými materiálmi.

Ak ste sa rozhodli otvoriť dvere jeseni dokorán, prikladáme ešte viac inšpirácie. Dekorovaniu zdar!

 

Jesenné inšpirácie do bytu