Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
15.Apr.2018

Domáca džungľa , alebo módne rastliny v interiéroch

Domáca džungľa , alebo módne rastliny v interiéroch

Rastliny boli vždy súčasťou našich interiérov ako zdraví doplnok k nábytku. Je to jeden z najprospešnejších trendov- najmä pre naše zdravie. Zatiaľ čo hrajú dekoratívnu úlohu, fungujú aj ako vzduchové filtre, takže je dobré nájsť pre ne vhodné miesto vo svojom domove.

Zeleň sa nikdy neznudí a čo je podstatné spôsobuje vo svojom okolí čisté potešenie. Aj pri výbere vegetácie v interiéri sa riadime módnymi trendami: pre rok 2018 sú to napr. modernistické interiérové palmy, epifytné-paprade, figovníky, sukulenty a kaktusy, rastliny banánovníka a dokonca aj tillandsie, rastliny ktoré nepotrebujú pôdu - rok 2018 je v znamení ekologického trendu v exotickej verzii!

 

Monotónne čierny, šedý a biely nábytok zo škandinávskych interiérov, ktorý je prevažne navrhnutý v striedmych farbách, potrebuje oživenie a zavedenie pestrej zelene. Napríklad v podobe rastilny monstera deliciosa, ktorá vďačí svojmu očarujúcemu názvu svojim pôsobivým listom. Je to jedna z najväčších a najviac dekoratívnych rastlín. Je nenáročná na starostivosť a veľmi dobre toleruje podmienky prevládajúce v byte. Tento kvet, ktorý sa vyskytuje v tropickom rovníkovom lese Južnej Ameriky, rastie pomaly, ale môže dosiahnuť veľké rozmery, takže ak sa rozhodnete zakomponovať monstera v byte, musíte mu poskytnúť dostatočný priestor.

Absolutným interiérovým hitom v aranžovaní sú v poslednom období exotické palmy. Dokonale sa prezentujú ako architektonické skvosty. Sú symbolom rajskej záhrady – rajské palmy- nielen oživujú interiér, pridávajú k nemu aj jedinečné čaro a môžu úplne zmeniť charakter bytu. Najčastejšie využívané palmy sú zumar alebo arek, taktiež palma horská či ďatľovník všeobecný.

 

Kaktusy a sukulenty

 

Perfektné riešenie pre zaneprázdnených a často cestujúcich. Nemáte čas na pravidelné zavlažovanie? Kaktusy a sukulenty sú ideálne pre vás. V dizajnovo minimalistických interiéroch vyzerajú skvele, a to ako samostatne, tak v spoločnosti iných rastlín. Nepotrebujú časté zavlažovanie, sú odolné a prispôsobujú sa meniacim sa klimatickým podmienkam.

 

Popri palmách a kaktusoch sa v interiéroch objavujú aj exotické banánovníky, ktoré ideálne vyniknú v každej obývačke.

 

Na koniec pre fanúšikov rastlín "z inej planéty" ... vlastne pre tých, ktorí nepotrebujú zem (alebo takmer ani vodu!). Ešte stále málo známa rastlina tillandsia, je úžasná tropická rastlina, ktorá môže byť pestovaná aj v hrnci a bez substrátu a s minimálnym množstvom vody. Je vhodná pre umiestnenie do kúpelne, lebo listy tejto exotickej rastliny majú schopnosť zachytiť drobné kvapky vody zo vzduchu v okolitom prostredí. Zaujímavé je, že jej postačuje, aby sa dvakrát týždenne jemne postriekala vodou. Ideálna zeleň pre neobvyklé riešenia v domácnosti. Môžete ju umiestniť na rôzny druh nábytku – konferenčný stolík, komodu alebo policu naaranžovanej na kuse kôry stromu alebo korku, v bežnom kvetináči, stojane alebo v sklenenej dizajnovej nádobe.

Domáca džungľa , alebo módne rastliny v interiéroch