Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
11.May.2018

Zariaďujeme detskú izbu

Zariaďujeme detskú izbu

Detská izba je prvým bezpečným prístavom našich detí. Miestom, ktoré môžu premieňať na rozprávkovú krajinu, začítať sa do dobrodružných príbehov, priviesť si najlepších kamarátov. Pri jej zariaďovaní pamätajte na hravosť a pozerajte sa na priestor detskými očami

Základom je dostatok miesta

Detská izba neslúži len na písanie úloh a nočný odpočinok. Raz je to hvezdáreň, inokedy kráľovská komnata, v čase prázdnin ihrisko. Preto jej malí obyvatelia potrebujú čo najviac priestoru, kde môžu behať, poskakovať a hrať sa na skrývačku. 

Pri zariaďovaní sa vyhnite ťažkých zostavám a väčšiemu množstvu nábytku. Namiesto masívnych kusov, ktoré zaberú v izbe väčšinu miesta, vyskúšajte viacúčelovú zostavu, ktorá vám nielen ušetrí priestor, ale zároveň vytvorí súkromný kútik, ktorý bude patriť len jej majiteľovi. To vaše deti ocenia najmä v prípade, že izbu neobývajú sami, ale spoločne so súrodencom.

Veľmi obľúbené sú zostavy, v ktorých sa spája miesto na spanie, úložný priestor či písací stolík a knižnica. Ak hľadáte poschodovú posteľ, porozmýšľajte nad modelom, ktorý umožní vašim deťom zabývať sa. Moderná poschodová posteľ sa nezaobíde bez poličiek na knižky, obľúbené hračky a drobnosti. Samozrejmosťou je úložný priestor na všetky predmety, ktoré využívajú deti len občas. Namiesto jednoduchých drevených tónov zvoľte žiarivé pastelové farby, ktoré rozveselia izbu a dodajú jej útulnejšiu a hravú atmosféru. 

Zariaďujeme detskú izbu

Šatník pre malé aj veľké princezné

Kým chlapci si na svoje tričká a jeansy vystačia s jednoduchou komodou, pre dievčatá je šatník ich súkromným kráľovstvom. Práve tu skrývajú všetky svoje poklady, obľúbené šaty či prvé topánky s podpätkami. 

Ak máte doma malé parádnice či dospievajúce slečny, ktoré trávia pred zrkadlom veľa času, doprajte im prakticky riešený šatník s dostatočným počtom políc aj priestorom na zavesenie šiat. Nezabudnite, že šatník musí byť dostatočne hlboký a nesmie mu chýbať ani časť na odkladanie sezónneho oblečenia ako plavky či lyžiarske bundy. Jedine tak udržíte jeho priestory prehľadné a upratané.

Na menšie kúsky oblečenia, klobúky, slnečné okluliare a iné nevyhnutnosti deťom skvele poslúži aj menšia komoda so zásuvkami. Ak do detskej izby zvolíte dostatočne priestranný model s väčším počtom zásuviek, budete mať dosť miesta na odkladanie všetkých drobností, ktoré obvykle ležia porozhadzované po zemi, zabudnuté na stole či prevesené cez operadlo sedačky. 

Zariaďujeme detskú izbu

Praktický odkladací priestor pre najmenších

Zariaďujete izbu pre bábätko? Počítajte s tým, že váč malý uzlíček sa prvé roky nebude chcieť príliš zapájať do upratovania hračiek a udržiavania poriadku. Ušetrite si čas a energiu a vybavte detskú izbičku vášho dieťatka praktickým kontajnerom. Ten vám bude prvý rok slúžiť ako praktický odkladací priestor na všetky každodenné nevyhnutnosti- plienky, púdre, uteráčiky či náhradné oblečenie. 

Spolu s pribúdajúcim vekom dieťaťa sa jeho využitie môže zmeniť na rýchle odkladanie hračiek a písacích potrieb. Tie jednoducho pozbierate a zavriete do skrinky. Ušetríte si urovnávanie a hľadanie vhodnej skrýše pred neposedným bábätkom. Kontajner je praktický udržavač poriadku v izbe, kde môžete hravo skryť neporiadok pred zvedavými očami návštevy.

Zariaďujeme detskú izbu

Nechajte výzdobu izby na jej obyvateľoch

Zvolili ste do izby praktický a moderne pôsobiaci nábytok? Nechajte záverečné úpravy na deťoch. Nech izbe dodajú atmosféru a jedinečnosť podľa vlastných predstáv! Steny v netradičných farbách? Kvetinová tapeta? Alebo koberce s obľúbenou kreslenou postavičkou? Dovoľte im, aby svoj vkus, záľuby a osobnosť prejavili pomocou doplnkov, ktoré si sami vyberú a naaranžujú. 

Nám rodičom sa možno páči minimalizmus a jednoduchosť. Ale deti potrebujú okolo seba priestor, v ktorom sa cítia dobre a sami sebou. Nech izbu premenia na vlastné územie. O to radšej nás do nej prizvú a zapoja do svojich hier.

Zariaďujeme detskú izbu