Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
05.Jun.2018

Sedačka tvorí srdce obývačky. Vyberte si takú, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám.

Sedačka tvorí srdce obývačky. Vyberte si takú, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám.

Bez praktickej a pohodlnej sedačky si rodinný život nevieme predstaviť. Čítanie obľúbenej knihy v daždivú nedeľu, napínavý sobotný film či rozhovor o plánoch na letnú dovolenku- to sú chvíle, keď sa uvelebíme na rodinnej sedačke, schúlime pod vlnenou dekou a užívame si pohodlie domova.

Prakticky rozmer

Skôr, ako sa rozhodnete pre konkrétny model sedačky, zvážte, čo všetko ako rodina potrebujete. Máte už deti alebo si zatiaľ užívate pohodlie obývačky sami? Nebude vám prekážať, keď budú nezbedné nôžky najmenších členov vašej domácnosti skákať po sedačke, rozlejú na ňu malinovku a pozhadzujú ozdobné vankúšiky? Máte často návštevy a potrebujete pre ne miesto na prespatie?

Štandardom je trojmiestna sedačka, ku ktorej poľahky skombinujete kreslá, alebo stoličky. Ak máte väčšiu rodinu, ušetrite miesto a zakúpte rovno dve sadečky, ktoré môžete postaviť do pravého uhla a sedaciu súpravu doplniť napríklad pohodlnými stolčekmi. Takéto riešenie je nielen štýlové, ale šetrí priestor a poskytuje viac pohodlia, než jedna veľká sedačka, či množstvo menších kresiel v obývacej izbe.

Pri výbere sedačky myslite aj na celkové zariadenie izby. Máte radi retro štýl? Rustikálnu eleganciu? Alebo moderný minimalizmus? Zvoľte si sedačku, ktorá bude variabilná a prospôsobí sa vášmu vkusu.

Sedačka nemusí slúžiť len na posedenie pri káve. Vyberte si model, ktorý sa bude dať rozložiť, prípadne ponúkne úložný priestor na rôzne nevyhnutnosti, ktoré by vám inak všade zavadzali. Pokiaľ ide o farbu, aktuálnym trendom sú neutrálne odtiene. 

Bielou, šedou, krémovou či zemitými odtieňmi nič nepokazíte. Jednoduchú sedačku poľahky oživíte farebnou dekou, kožušinou či vankúšikmi. Niekedy stačí príjemná sviečka na konferenčnom stolíku a izba získa veselý a živý vzhľad.

Sedačka tvorí srdce obývačky. Vyberte si takú, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám.

Ako sa starať o sedačku?

Aktívny rodinný život dá zabrať aj tej najkvalitnejšej sedačke. Nezabudnite ju teda pravidelne ošetrovať, aby ste predĺžili jej životnosť a zachovali pekný vzhľad. Sedačku aspoň jedenkrát týždenne povysávajte. Raz za mesiac jej doprajte očistnú kúru- vytepujte ju a vlákna očistite pomocou vhodného čistiaceho prostriedku. 

Ak vám v domácnosti prekážajú zbytočné chemikálie, stavte na overenú klasiku- škvrny navlhčite čistou vodou a vyčistite sódou bikarbónou. Fľaky od vína okamžite posypte jedlou soľou, ktorú nechajte aspoň hodinu pôsobiť na znečistenom povrchu. Svieži vzhľad sedačke dodá citrón zriedený s vodou, ktorým sedačku vykefujete. 

Sedačku raz za čas odtiahnite, aby ste vyčistili priestory pod ňou, zotreli prach a pozbierali zabudnuté hračky. Vankúše a deky pravidelne perte a prášte.

Blížiace sa leto priam volá po sviežich zmenách v obývacej izbe. Aktálnym trendom sú farebné prehozy v sviežich farbách. Modrá, zelená či žltá vám presvetlia obývaciu izbu a osviežia domácnosť. Takto si vychutnáte príjemný pocit zmeny a novoty bez toho, aby ste museli hneď kupovať novú sedačku a nanovo zariaďovať celú miestnosť.

Sedačka tvorí srdce obývačky. Vyberte si takú, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám.