Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
01.Jun.2018

Nápady do záhrady

Nápady do záhrady

Pred sebou máme letné mesiace, ktoré nás volajú do záhrady. Nedeľný obed či ranná káva na čerstvom vzduchu má svoj pôvab, a záhradku, o ktorú sa celý rok poctivo staráme, si konečne vychutnáme tak, ako sa patrí. Ešte skôr, než pripravíte gril a pozvete priateľov, aby u vás strávili príjemné popoludnie, skontrolujte stav záhradného nábytku a nebojte sa vniesť do záhrady trochu zmeny a nápaditosti.

Večný ratan

Ľahký, svieži a nenáročný ratan patrí k letu. Či už sa rozhodnete pre kreslá, ratanovú sedačku alebo pohodlné lehátko, ratan okamžite vykúzli dovolenkovú atmosféru. Veľkým hitom je ratanové vajíčko alebo závesné kreslo, ktoré je priam stvorené pre milovníkov pohodlia a romantiky. Čo môže byť krajšie, než ukryť sa pred páliacim slnkom do ratanovej skrýše a začítať sa do novej knihy?

Ratan dnes môžete zakúpiť v rôznych farbách. Hitom je biela, ale príjemne pôsobí aj krémová, škoricovohnedá, či hnedosivá. Nezabudnite, že aj ratan vyžaduje správnu starostlivosť. Od prachu a nečistôt ho očistite vlhkou handričkou, pred prudkými lejakmi a prvými jesennými mrazmi ho ukryte na suché miesto.

Nápady do záhrady

Správna dávka elegancie? Teakový nábytok! 

Teakové kreslá a stolíky už nie sú len súčasťou letných kaviarní a terás. Skrášliť si nimi môžete aj svoju záhradu, ktorej dodajú správnu dávku elegancie. Teakový nábytok volá po tvorivej ruke domácej pani. 

Doplňte ho vankúšikmi, podsedákmi, či ľahkou vlnenou dekou, ktorá mu dodá správnu noblesu a vám zabezpečí pohodlie. Teakový nábytok si vyžaduje správnu starostlivosť, aby sa na ňom nevytvorila patina. Pravidelne ho ošetrujte ochranným prípravkom- teakovým olejom, ktorý mu pomáha zachovať pružnosť a navracia krásnu farbu.

Ak máte na posedenie v záhrade vyhradený len kúsok miesta, vyskúšajte kovový nábytok. Okrúhly stolík na štíhlych nohách a jedna či dve stoličky sú ideálne na posedene s kamarátkou. Veľkou výhodou kovového nábytku je, že nepotrebuje žiadne úpravy a na záhrade dokáže "prezimovať" bez akejkoľvek údržby. 

Nápady do záhrady

Záhrada s deťmi

V letných mesiacoch sa záhrada pre vaše deti stane detským táborom a dovolenkovou destináciou číslo jeden. Pripravte ju tak, aby si v nej mohli užívať dobrodružstvá a hry, koľko sa len bude dať. Skrášlite ju napríklad indiánskym teepee, ktoré ocenia nielen malí indiáni, ale aj dievčatá, ktoré si tu môžu vybudovať súkromné kráľovstvo. 

Leto sa nezaobíde bez hojdačiek či pieskoviska, no najmä bez vody. Máte priestor aspoň na malý bazén? To je skvelé! Uvidíte, koľko času vaši nezbedníci strávia kúpaním, hrou s lodičkami či paveckým kurzom pre domáce zvieratká. 

Ak máte doma malých dobrodruhov, šikovný ocko im môže pomôcť vybudovať na strome vlastný domček, ktorý bude slúžiť nielen na hranie, ale aj ako skrýša pred dospelými. 

Plánujete večerné posedenie v záhrade? Spríjemnite si ho pomocou svetielok. Reťaz farebných žiaroviek či lampičiek, lampáše či jednoduché čajové sviečky v zaváraninových pohároch dodajú posedeniu pod nočnou oblohou štýlový nádych a vaši hostia buudú nadšení.

Nápady do záhrady

Kvetinová záhradka v malom

Nemáte na záhrade priestor, kde by ste si vysádzali kvety či mali svoj kútik? Kúpte si už zasadené a vzídené bylinky, kvetiny či drobné ovocie v kvetináčoch a poukladajte ich do drevených otvorených škatúľ. Nebojte sa kombinovať rôzne druhy a farby a užívajte si vlastnú kreativitu a tvorivosť. Vaša malá prenosná záhradka sa zmestí kamkoľvek, dokonca aj na balkón. 

Ozdobte si ňou priestor pri vašom záhradnom posedení a so starostlivosťou o zeminu, uskaldnenie, presádzanie či prezimovanie si viac nemusíte robiť starosti. Takto si každý rok môžete zabezpečiť nové neopozerané druhy bez toho, aby vám záhradníčenie zabralo čas a stálo veľa námahy. 

Nápady do záhrady