Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
11.Nov.2017

Interiérový dizajn - trendy roku 2018

Interiérový dizajn - trendy roku 2018

S nastávajúcim rokom už typicky prichádzajú aj nové vízie, tendencie a predpovede, ktoré budú nový rok sprevádzať a charakterizovať. Vo väčšine oblastí sú to práve trendy, ktoré reprezentujú tendencie dizajnérov, návrhárov alebo architektov pre určitý rok.

V súčasnej sezóne sme si mohli všimnúť prevládajúce metalické farby, retro prvky v kontraste s modernitou, terakotu v interiéri alebo prírodnú ,,greenery“ v podobe doplnkov. Čo prinesie rok 2018? To si odhalíme teraz.

Rohy a kože

Nasledujúci rok prinesie prírodné motívy do interiérového dizajnu v podobe zvieracích ,,trofejí“. Žiaden strach, novým trendom nebude zabíjanie a lov. Umelé alebo pravé zvieracie kože, perie a rohy a budú akcentovať v interiéri v podobe doplnkov. Koberec z umelej kože dodá potrebný luxus jednoduchému drevenému nábytku. Naopak doplnok v podobe sloních klov, ktorý môžete vystaviť na obývacej stene, pripíše priestoru eleganciu.

Interiérový dizajn - trendy roku 2018

Hladké povrchy

Studené kovy budúci rok vymenia teplú terakotu a všestranný korok. Je čas sa pripraviť na dávku luxusu v podobe naleštených mosadzných a bronzových povrchových úprav. Tie budeme vídať na doplnkoch, nábytku alebo úžitkových predmetoch.


Ak sa vám kovový trend zapáčil, ale nie ste dostatočne odvážny, zľahka zakomponujte do svojho interiéru napríklad mosadzné nádoby, vázy, svietnik alebo lampu. V kuchyni to môže byť napríklad príbor alebo tácky. Ak sa nebojíte priniesť do svojho domu istú dávku prepychu, stavte na stolík s hladkým povrchom alebo stoličky s mosadzným rámom.

Interiérový dizajn - trendy roku 2018

Orientované na šperky

Za ďalším trendom inšpirovaným prírodou musíme zájsť o trochu nižšie – do brán zeme. Rôzne nerasty, minerály a polodrahokamy sa stali inšpiráciou pre dizajnérov, ktorí ich zakomponovali do svojich diel. Trendové budú ostré tvary a textúry rôznych minerálov ako napríklad Amethyst alebo polodrahokamov - Smaragd. Tie nájdeme na lampách, nábytku, obrazoch alebo drobných bytových doplnkoch.

Interiérový dizajn - trendy roku 2018

Zaostrené na farby

Aké by to boli nové trendy bez farebných kombinácií? To si snáď nevieme ani predstaviť. Pre nastávajúci rok boli vybrané farby a farebné kombinácie, ktoré budú dotvárať naše domovy v štýlovom duchu.


Nový rok sa bude niesť v znamení bohatých, nasýtených farieb, ktoré budú dopĺňať klasický nábytok a interiér. K trendovému kovovému nábytku voľte podľa Pantone tyrkysovú, fuksiovú alebo fialovú a dajte tak zbohom tohtoročnej zelenej - greenery. Spoločnosť Pantone okrem samotných farieb vyberala aj farebné kombinácie, ktoré budú zásadné pre budúcu sezónu:

  • Spojenie modrých a oranžových tónov nie je len pre odvážnych.

Náš tip: Ak rozmýšľate, ako skombinovať na pohľad nekombinovateľné farby vo vašom interiéri zamerajte sa na farbu nábytku a stien. Nábytok s nádychom oranžového dreva môžete kombinovať s rôznymi odtieňmi modrej na stenách.

  • Modrasté a biele metalické odtiene striebra a teplé žlté a oranžové tóny zlata zahrajú dokonalú súhru v oblasti doplnkov. Tak prečo neexperimentovať?

  • Odvážnu tyrkysovú, fialovú a ružovú sme už spomínali a verte, nikdy nebola tak trendová ako nasledujúcu sezónu.

Náš tip: Spomínanú kombináciu môžete do svojho priestoru zakomponovať napríklad v obývačke. Lesklá obývacia stena sa výborne hodí s jemným tónom tyrkysovej na stene. Sýte odtiene fialovej alebo ružovej zas premietnite v doplnkoch.

  • Žltá s limetkovo zelenou pre prírodné a pozitívne duše. Harmonický a žiarivý priestor docielite práve vďaka spomínaným farbám.

  • Pre romantikov tu máme kombináciu hnedej a ružovej. Tmavý hnedý nábytok oživte ružovými detailmi – magický priestor je na svete!

  • Fialkavé a modrasté tóny. Ako ste si všimli, fialová sa bude budúcu sezónu vyskytovať v mnohých kombináciách a tónoch, preto jej nezabudnite dať aspoň malú príležitosť zažiariť.

Ak sú pre vás každoročné trendy príliš rýchlou zmenou štýlu, interiérový dizajnér Lawrence Bullard radí, ako sa s tým vyrovnať: ,,Vždy si kupujte len obyčajnú pohovku a meňte len poťahy na vankúšoch. Je to ako keď si kúpite klasické šaty a odmieňate len doplnky.“

Interiérový dizajn - trendy roku 2018