Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
18.Dec.2017

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Uvažujete o rekonštrukcii niektorých miestností, prípadne o renovácii celého bytu, ale odrádza vás všetok stres a problémy, ktoré s tým súvisia? My vám poradíme, ako si úspešne vybrať nový nábytok a pri tom úplne neošedivieť!

Ponúkame vám niekoľko rád, ktoré by vám mali zjednodušiť proces výberu nového nábytku a predísť prípadnej nespokojnosti.

 

Rada 1: Využitie a úspornosť

 

Prvé otázky, ktoré si položíte počas výberu nábytku, by mali byť: Aký nábytok potrebujem a na čo? Koľko ho budem využívať?

 

Okrem nového dizajnu si kupujete aj určitú účelnosť a praktickosť daného výrobku. Preto je nutné si premyslieť, či nový nábytok spĺňa to, čo starému nábytku chýbalo.

 

Taktiež je dôležité si uvedomiť, do čoho a obzvlášť na akú dlhú dobu idete investovať. Účel použitia nábytku by mal rozhodnúť o tom, koľko doň investujete.

 

Tip: Ak máte malé deti a viete, že by mohli znehodnotiť nábytok, znížte rozpočet a ušetrite si peniaze na prípadnú neskoršiu renováciu, keď deti vyrastú.

 

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Rada 2: Cena vs. Kvalita

 

Dôležitým bodom pri výbere je samozrejme budget, ktorý máte na renováciu. Avšak nemal by byť jediným kritériom počas výberu. Ak zohľadníte aspekt účelnosti nábytku, kvalita výrobkov by pri tom mala hrať dôležitú rolu.

 

,,Nábytok chcem na minimálne 10 rokov. Chcem ušetriť a siahnem po menej kvalitnej výrobe, alebo investujem a mám záruku dobrej kvality?“

 

Odpoveď je úplne jednoduchá.

 

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Rada 3: Priestor nepustí

 

Poviete si, že vymeranie priestoru je samozrejmé pri väčšom množstve nábytku, no vždy to tak nie je. Niektorí ľudia sa spoliehajú na svoj odhad a ,,presné oko“. Častokrát sa stane, že nakoniec nábytok nielenže neladí, ale ani sa nezmestí do miestnosti. Preto je lepšie si vypracovať pôdorys miestnosti a tak využiť potenciál priestoru na 100%.

 

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Rada 4: Spravte si prieskum

 

Pred nákupom väčších alebo často používaných kusov nábytku je výhodné si spraviť malý prieskum obchodov a prípadne aj samotných produktov. Ešte predtým, ako začnete hľadať na internete, spýtajte sa na rady a skúsenosti vašich známych. Častokrát dostanete relevantnejšie a úprimnejšie odporúčania, ako na internete. Ak zdroj informácií od priateľov nie je možný, dohľadajte si recenzie na daný obchod a produkt a zvážte dané rady. Môžete sa tak vyhnúť nepríjemnostiam už na začiatku a ušetriť si kopu času.

 

Ako si vybrať nábytok bez stresu a s najväčším úspechom

Rada 5: Fotografia vs. Realita

 

 Ak hľadáte nábytok prevažne na internete, treba rátať s možnými skresleniami reálneho produktu. Nábytok si pred kúpou choďte pozrieť do príslušného obchodu, aby ste si boli istý odtieňom, materiálom alebo celkovým prevedením. Nechcete predsa investovať do niečoho, čo nespĺňa vaše požiadavky.

 

Pokiaľ výrobca nemá kamenný obchod, požiadajte ho o bližšie informácie o produkte napr. detaily odtieňu farby. Dobrý obchodník vám ich určite rád poskytne.