Inšpirácie
Inšpirácie
Nábytok na mieru
Nábytok na mieru
Doručenie vlastnou prepravou
Záruka vrátenia peňazí do 14 dní
infolinka 0918 425 521
Kontakty
15.Aug.2017

4 tipy na kompozíciu konferenčného stolíka

4 tipy na kompozíciu konferenčného stolíka

Praješ si poznať tajomstvo dokonale naaranžovaného konferenčného stolíka? Chceš vedieť ako vziať pol tucta zdanlivo nesúvisiacich vecí a skombinovať ich, akoby boli vyrobené v jednej sérii? Ak áno, si tu správne! My v spoločnosti ERA sľubujeme, že budeš mať inšpiráciu na perfektné naaranžovanie stolíka s týmito štyrmi nápadmi.

vyberaj si a neponáhľaj sa

Určite si môžeš rýchlo nakúpiť desiatky drobností, ktoré zaujmú tvoje oko.  Vo výsledku ti nemusia dať jednotné usporiadanie konferenčného stolíka, ani skutočný odraz tvojho štýlu.

Stylovanie konferenčného stolíka nie je projekt, ktorý musíš dokončiť za jeden deň. Daj si čas na nájdenie kúskov, ktoré naozaj chceš. Je v poriadku byť vyberavý! Konferenčný stolík je často centrom tvojej obývačky, takže ho použi na veci, ktoré ťa budú tešiť každý deň.

4 tipy na kompozíciu konferenčného stolíka

použi ďalšie prvky v obývacej izbe

Aby výzdoba pôsobila ucelene a nie nahádzaná na kopu, kusy doplnkov potrebujú nejakú spoločnú podobu. Farebná schéma obývacej izby môže byť veľkou pomocou pri dosahovaní súdržnosti v návrhu usporiadania konferenčného stolíka. Už pri výbere jednej alebo dvoch položiek, ktoré zodpovedajú schéme, môžeš harmonicky zjednotiť celkový dojem miestnosti.

Ale existuje viac spôsobov, ako sa dajú zladiť prvky v miestnosti. Vezmi si napríklad dekory a použité materiály. Máš vo svojej obývačke strieborný, mosadzný alebo kefovaný hliník? Skús použiť dekor z rovnakého materiálu na konferenčný stolík. Veľký mosadzný svietnik bude vyzerať prirodzene, keď už máš z mosadze inú dekoráciu niekde v miestnosti.

Zamysli sa aj nad obrazmi na svojich stenách. Ak máš pobrežnú scenériu alebo nejakú inú plážovú scénu, umiestni na konferenčný stolík mušle alebo kúsok koralov. Umelecké diela so zvieratami ako sú kone, ťa môžu inšpirovať k tomu, aby si mal sošku alebo figúrku vzpínajúceho sa koňa na konferenčnom stolíku.

4 tipy na kompozíciu konferenčného stolíka

posilni význam stolíka pestrosťou výzdoby

Ak chceš vytvoriť kompozíciu, ktorá zaujme na prvý pohľad, premýšľaj o výbere prvkov rôznych veľkostí. Niekoľko svietnikov alebo vysokých váz poskytnú diverzitu výšky, zatiaľ čo nízky podnos uzemní celú výzdobu a poskytuje praktickú základňu pre stredne veľké doplnky, ako je niekoľko kníh alebo žiarivé geódy.

Pri výbere kúskov premýšľaj o rôznych tvaroch, ktoré používaš. Ak máš obdĺžnikový stôl, môže ťa to zvádzať k použitiu obdĺžnikových tvarov ako knihy, podnosy a ozdobné škatule. Ak chceš jedinečný vzhľad, zváž použitie okrúhleho podnosu alebo veľkej dekoratívnej misy. Alternatívne skús pridať obdĺžnikové kusy, aby si dodal okrúhlemu stolu dynamickejšiu atmosféru.

drž sa prírody

Ak sa ti zdá, že tvojmu stolíku stále niečo chýba, skús rastliny.

Rastliny na stolíku nemusia pre teba znamenať veľa práce. Môžeš si vybrať rastliny s nízkymi nárokmi. Napríklad sukulenty potrebujú len minimálne zavlažovanie alebo si vyber umelé kvety pre ten istý vzhľad bez toho, aby si si robil starosti.